Psiholog Online

Psiholog Online

Lucrul cu un psiholog online este eficient, facil de accesat și oferă multe avantaje. Evoluția tehnologiei precum și provocările din timpul pandemiei de coronavirus au contribuit la modificarea modului în care oamenii accesează serviciile de psihoterapie.

Este posibil să iei în considerare  ședințele cu un psiholog online,  dacă terapia la distanță este singura ta opțiune. Sprijinul de care ai nevoie este literalmente la îndemâna ta.

Indiferent dacă vrei să iți atenuezi anxietățile, să îți rezolvi problemele din relație, să tratezi dependențe sau pur și simplu vrei să devii o mai bună versiune a ta, lucrul cu un psiholog online reprezintă o opțiune de luat în calcul atunci când te decizi să lucrezi cu un specialist din domeniul sănătății mentale.

Ce avantaje ai dacă optezi pentru ședințe  cu un psiholog online

Iată câteva dintre motivele pentru care multe persoane preferă să acceseze serviciile unui psiholog online:

  • Accesibilitate: Distanța nu mai este o barieră, practic poți alege un dintr-o gamă largă de psihologi pe cel cu a cărui abordare rezonezi;
  • Timp: Este greu să găsești timp pentru tine atunci când ai un program de lucru foarte încărcat. Alegând să lucrezi cu un psiholog online, vei scuti timpul pe care l-ar parcurge până la cabinet și înapoi, eventual la ore cu mare aglomerație in trafic;
  • Confort: Lucrul cu un psiholog online poate oferi mai mult confort celor timizi sau tinerilor care folosesc tehnologia des;
  • Confidențialitate: Psihologul asigură un spațiu sigur pentru ca tu să poți împărtăși probleme profund personale și uneori dificile;
  • Distanțare socială: Pandemia de coronavirus a avut un mare impact asupra bunăstării noastre emoționale. Deși restricțiile s-au ridicat, mulți oameni sunt reticenți în a veni fizic la cabinet pentru a beneficia de servicii de psihoterapie când există opțiunea lucrului cu un psiholog online.

La ce sa te aștepți dacă alegi să lucrezi online cu mine

După ce ai făcut o primă programare prin intermediul formularului de contact al site-ului, vom stabili împreună intervalul orar în care se vor desfășura ședințele, precum și frecvența acestora.

Vom alege împreună platforma pe care se vor desfășura întâlnirile noastre: Zoom,  Google Meet, Telegram sau Whatsapp. La ora stabilită ne vom întâlni online. Ședințele de psihoterapie online durează 50 minute iar frecvența lor poate fi săptămânală sau bilunară, în funcție de nevoile tale și de amploarea dificultăților cu care te confrunți.

În prima ședință voi încerca să creez un spațiu securizant astfel încât tu să te poți deschide și să pot afla cât mai multe despre tine și despre motivele pentru care ai luat decizia să începi lucrul cu un psiholog online. La finalul ședinței vom stabili împreună obiectivele terapiei și planul de intervenție.

Este important sa te simți confortabil să lucrezi cu mine. Într-adevăr, relația terapeutică se creează în timp, însă cu toții avem tendința naturală de a ne conecta în mod firesc mai ușor cu unii oamenii decât cu alții. Același lucru este valabil și în psihoterapie.

Vreau să știi că și eu am beneficiat de sute de ore de psihoterapie și dezvoltare personală. Este o condiție necesară pentru acreditarea ca psiholog clinician și psihoterapeut la Colegiul Psihologilor din România. Asta înseamnă că știu exact cum se simte să fii de cealaltă parte, în postura de beneficiar al ședințelor de psihoterapie. Rolul meu ca terapeut este să îți creez confort atunci când vorbești despre problemele tale, să te îndrum și să te sprijin în călătoria ta.

Forma de psihoterapie pe care o utilizez atât în cabinet cât și în ședințele online este cea cognitiv-comportamentală (CBT).  Este tipul de psihoterapie cu cele mai bune rezultate dovedite științific pe anxietate, depresie, dependențe, probleme relaționale, stimă de sine.

În esență, psihoterapia cognitv-comportamentală se bazează pe ideea că gândurile, emoțiile și comportamentele noastre sunt toate interconectate. Dacă schimbi modul în care gândești și te comporți în prezent, vei modifica și modul în care te simți.

Vestea bună este că multe studii au descoperit că psihoterapia cognitiv-comportamentală administrată  online este o formă de tratament la fel de eficientă ca terapia în persoană pentru o gamă largă de afecțiuni: anxietate, depresie, abuz/dependență de substanțe.

Fă primul pas

Una dintre cele mai disfuncționale convingeri despre psihoterapie este că trebuie să aștepți pânâ când te afli într-o situație de criză pentru a beneficia  de ea. Adevărul este că psihoterapia poate fi utilizată și în scop preventiv, nu numai curativ. Pentru că igiena emoțională este la fel de importantă ca cea fizică, este important să prioritizezi sănătatea ta mentală.

Dacă îți dorești să începi să lucrezi cu un psiholog online, te invit să îmi scrii folosind formularul de contact al site-ului sau lasându-mi un mesaj pe pe whatsapp la 0756285235. Răspund tuturor solicitărilor în decurs de 48 de ore.

Close Menu