Psiholog Adolescenți

Consiliere Adolescenți

Deși adolescenții încep să își dezvolte gândirea abstractă și pot lua in calcul mai multe perspective, nu au experiența sau înțelegerea de sine necesară pentru a lua decizii potrivite. A fi părinte de adolescent poate fi frustrant, provocator, dar si gratificant.

„ Sunt preocupat/îngrijorat pentru copilul meu”

Ai observat modificări în comportamentul adolescentului tău care îți provoacă îngrijorare?

El/ea a devenit retras și necomunicativ? Sau dimpotrivă, este în permanență ostil și iritat, cu accese de furie și nu reușesti nicicum să găsesti o modalitate de comunicare cu el?

Poate că ai observat că petrece mult timp izolat sau jucînd jocuri pe calculator. Te îngrijorezi fiindcă pare să nu îl mai intereseze multe lucruri. Nu mai dorește să se vadă cu prieteni/colegi pe care anterior se bucura să îi întâlnească și refuză să facă activități care înainte îi făceau plăcere.

Sau poate doarme tot timpul sau este mereu treaz.

Alte semne că  adolescentul tău ar trece printr-o perioada dificilă sunt:  frica de  a ieși din casă, refuzul de a merge la școală, notele în scădere,  consum de alcool sau droguri.

Pe măsură ce copilul tău continuă să sufere, îngrijorarea ta crește, iar relația dintre voi se poate deteriora semnificativ. Poate fi o etapă dureroasă și confuză pentru amândoi.

Tu și adolescentul tău nu sunteți singuri

Provocările la care trebuie să facă față în prezent adolescenții sunt mult mai mari decât cele ale generațiilor anterioare. Schimbările sociale, realizările tehnologice și faptul că în prezent lumea funcționează sub niste stresori de o intensitate nemaiîntâlnită, au dus la expunerea adolescentilor la experiențe și influențe noi, unele nepotrivite și copleșitoare pentru nivelul lor de dezvoltare. De multe ori le lipsesc suportul si abilitățile necesare pentru a face față eficient problemelor și se simt anxioși, depresivi sau vinovați.

Anxietate si depresia sunt tulburări frecvent întâlnite în rândul adolescenților.

Dacă adolescentul  tău a fost martor la conflicte în familie, a trecut prin divorțul părinților săi sau prin traume de dezvoltare în copilărie, atunci viața i se va părea și mai coplesitoare,

Prezența calmă și liniștitoare a unui psiholog cu abilități în lucrul cu adolescenții poate să ajute mult.

Cum poate terapia să îl ajute pe adolescentul tău?

Am o experiență vastă în lucrul cu adolescenții. Am lucrat ca psiholog pentru adolescenți atât în cadrul Protecției Copilului, cât și ulterior, în cabinetul privat. Ofer un spațiu securizant și plin de empatie unde adolescentul tău să aibă timp și loc pentru a-și explora trăirile. Copilul  va avea oportunitatea să fie cu cineva care poate să asculte cu curiozitate și fără să se simtă judecat.

Vom începe prin a construi o relație puternică și de încredere. Pe măsură ce voi înțelege cauzele dificultăților sale, voi stabili obiectivele și voi alcătui planul de tratament. Voi introduce încă de la prima sedință  strategii și tehnici care să îi dezvolte abilități, astfel încât  la sfârștul ședințelor, adolescentul tău să  fie echipat cu tot ceea ce este necesar pentru a se descurca pe mai departe.

Există speranță

Fiecare părinte de adolescent pe care l-am întâlnit în cabinet este un părinte iubitor și atent la nevoile copilului său. Dacă însă relația dintre voi este tensionată și conflictuală, atunci reconstruirea și consolidarea acestei legături va deveni o parte vitală din tratament.

Următorul pas

Dacă ești interesat în servicii psihologice pentru copilul tău sau ai mai multe întrebări, contactează-mă la 0744 911 011  sau trimite email la psiholog.sabinavasile@gmail.com. Răspund tuturor solicitărilor în maxim 48 h.

Close Menu