Despre mine
Sunt Sabina Vasile, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental acreditat de Colegiul Psihologilor din România.
Practic această meserie cu pasiune și dăruire, obiectivul meu profesional fiind acela de a găsi alături de fiecare persoană care trece pragul cabinetului o soluție la problemele psihologice cu care se confruntă.
Efortul meu din ultimii ani s-a concentrat pe a ajuta adulții și adolescenții să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să își exploreze lumea interioară și să își acceseze propriile resurse pentru a-și transforma obiectivele în realitate.
Forma de psihoterapie pe care o utilizez și-a dovedit eficacitatea prin intermediul a numeroase studii științifice. Terapia cognitv-comportamentală este o formă de psihoterapie focalizată, de scurtă durată și fundamentată științific, care ajută oamenii să înțeleagă relația dintre tiparele de gândire, emoții și comportament.
Fă primul pas!
LA CE SĂ TE AȘTEPȚI DACĂ ALEGI SĂ LUCREZI CU MINE
În prima sedință eforturile mele se vor concentra pe crearea unui spațiu sigur pentru a te cunoaște și pentru ca tu să iți dai seama dacă te simți suficient de confortabil pentru a lucra cu mine. Acest lucru este important deoarece studiile științifice arată că cel mai important factor pentru un rezultat de succes al terapiei este relația cu terapeutul .
Voi încerca să te cunosc și să aflu cât mai multe informații despre tine și motivele pentru care ai venit la cabinet. Este foarte probabil să completezi câteva scale psihologice care ne vor ajuta să identificam cu acuratețe cu ce dificultăți te confrunți și cât de complexe sunt acestea.
Apoi,vom stabili împreună obiectivele terapiei și planul de intervenție.
Acord multă atenție nu numai lucrurilor care se întâmplă în viața ta între ședințe, ci și atmosferei din cabinet, în timpul sesiunilor. Am o abordare pragmatică și creativă în același timp, care îți va permite să înțelegi ce anume te motivează și ce te limitează să îți atingi obiectivele.
Vom monitoriza modul în care decurg ședințele, precum și progresul pe care îl obții în terapie. Este important să îmi comunici modul în care evoluezi între ședințe pentru a putea recalibra obiectivele terapiei și a avea o idee mai clară asupra tehnicilor care funcționează în cazul tău.
Vom lucra asupra pattern-urilor tale de gândire și le vom ajusta, astfel încât să îți îmbunătățești echilibrul psihic. De asemenea, ne vom concentra pe învățarea unor abilități specifice care te vor ajuta să gestionezi stresul, să dezvolți compasiune pentru propria persoană, sa devii mai tolerant cu cei din jur, să îți îmbunătățești stilul de comunicare și alte domenii relevante ale vieții.
FORMARE PROFESIONALĂ
După ce am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București, am urmat masterul de Psihologie Clinică- Evaluare și Intervenție Terapeutic în cadrul aceleiași universități, după care am parcurs o formare in psihoterapie cognitiv comportamentală in cadrul Asociației de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentală.
COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE PRIN FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ- cursuri si workshopuri acreditate de Colegiul Psihologilor din România
- Evaluarea și Intervenția Psihologică la Adolescenți, susținut de Asociația de Consiliere și Terapie a Familiei din România
- Evaluarea și Intervenția Psihologică la Copii, susținut de Asociația de Consiliere și Terapie a Familiei din România
- Utilizarea mijloacelor expresiv-creative (desen, modelaj, joc cu marionete, colaj) în evaluarea clinică si psihoterapia copilului, adolescentului și a familiei, susținut de Asociația Română de Psihodiagnoza Proiectivă
- Actualități DSM 5 în identificarea si cuantificarea simptomele schizofrenie, susținut de Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București
- Conferința de Educație Timpurie-predare cu entuziasm pentru copii fericiți, ediția a 4-a susținut de Fundatia Arcons
- Consilierea și Recuperarea în cazul pacienților cu tulburari neurologice și de limbaj.Pacientul afazic, susținut de Societatea de Psihoterapie Experențială Română
- Hiperactivitatea cu deficit de atenție la copil: Strategii de diagnostic clinic și Intervenție Terapeutică, susținut de Societatea de Psihoterapie Experentială Română .