Psiholog Adulți

De ce să mergi la psiholog?

Multe din lucrurile care îi aduc pe oameni la psiholog sunt aspecte care îi frământă de multă vreme. Dar ce îi determină pe unii dintre noi să sufere în tăcere o perioadă lungă de timp înainte de a apela la serviciile unui psiholog?

Mulți oameni se tem să admită că suferă. Consideră că e ok să aibă probleme, să se simtă stresați, copleșiți, triști, singuri sau dezamăgiți. Pare un lucru normal să se afle în disconfort emoțional și să își testeze limitele.

Îi mai ține pe loc convingerea că a căuta ajutor înseamnă să fii slab și ineficient. Această credință îi împiedică să își împărtășească povara emoțională la care ne supune pe toți uneori viața.

Te întrebi dacă ar trebui să te vezi cu un psiholog? Da, ar trebui, deoarece mersul la   consiliere psihologică/psihoterapie nu este despre a fi slab. Și nu ar trebui să o accesezi ca pe o ultimă soluție, atunci când toate celelalte încercări ale tale au eșuat.

Cine poate beneficia de serviciile unui psiholog?

Psihoterapia ar putea fi  un tratament eficient pentru tine dacă:

  • Te confrunți cu o criză existențială determinată de anumite schimbări care au loc în viața ta: divorț, nașterea unui copil, reconversie profesională, șomaj sau alte probleme legate de muncă, pierderea unei persoane dragi;
  • Întâmpini dificultăți în a crea sau a păstra relații armonioase cu persoane semnificative;
  • Suferi de timiditate sau gânduri obsesive;
  • Te simți stresat, copleșit sau anxios;
  • Ai o dispoziție depresivă, simți că activități care înainte îți făceau plăcere acum nu îți mai aduc bucurie;
  • Suferi de insomnie sau indiferent cât te odihnești, te simți obosit și lipsit de energie;
  • Ai o stimă de sine scăzută sau simți că nu îți atingi potențialul;
  • Suferi de o tulburare de alimentație: anorexie, bulimie, alimentație excesivă și preocupări legate de imaginea corpului;
  • Ai probleme cu alcoolul sau suferi de alt tip de dependență: droguri, jocuri de noroc, cumpărături excesive;
  • Ai suferit traume, neglijare emoțională sau abuzuri;
  • Cauți creștere și dezvoltare personală.

Cum funcționează psihoterapia?

Ședința de psihoterapie durează 50 de minute și se desfășoară fie fizic la cabinetul meu de psihologie din București, zona Piața Victoriei, fie online, pe platforma Zoom.

Întâlnirile pot avea loc săptămânal sau bilunar, în funcție de nevoile tale și de gravitatea problemelor cu care te confrunți.

În timpul primei ședințe vom clarifica ce anume îți dorești tu să obții din întâlnirile noastre, vom seta împreună obiective și un plan de tratament. Vom evalua nivelul tău de motivație pentru schimbare, punctele tale forte, sistemul de sprijin de care dispui, valorile și interesele pe care le ai.

De-a lungul procesului psihoterapeutic, voi monitoriza progresul pe care tu îl faci în psihoterapie și voi recalibra obiectivele atunci când contextul tău de viață o impune.

Sarcina mea ca psiholog este să te ajut să faci față tranzițiilor și provocărilor vieții, cu scopul de a-ți îmbunătăți calitatea vieții și de a avea relații armonioase cu cei din jurul tău.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală

Sunt specializată în psihoterapie cognitiv-comportamentală, o formă de terapie  recunoscută internațional și care și-a dovedit eficiența în nenumărate studii științifice.

Cercetările au dovedit eficiența psihoterapiei cognitiv-comportamentale în tratamentul depresiei, al anxietății, a dependențelor, în rezolvarea problemelor de cuplu precum și a tulburărilor alimentare.

Este o formă de psihoterapie de scurtă durată, centrată pe prezent, care ajută oamenii să înțeleagă legătura dintre gânduri, emoții și comportamente. În cadrul ședințelor sunt utilizate tehnici  practice, pe care odată ce le înveți în cabinet, le poți utiliza apoi ușor în viață.

Cât timp va trebui să mergi la psiholog?

Durata demersului psihologic depinde de mai multe variabile: dificultatea problemelor cu care te confrunți, motivația ta de a face schimbări în viața personală, încrederea în psiholog și în procesul psihoterapeutic, suportul de care beneficiezi în afara cabinetului (partener, familie, prieteni).

Așadar, poate fi un demers scurt, de câteva întâlniri, sau un proces de lungă durată.

Fă primul pas

Dacă dorești să faci lumină în propria poveste de viață, ai nevoie de claritate în ceea ce privește direcția vieții personale, dorești să ai mai mult echilibru personal și ești dispus să muncești pentru asta, poți obține o programare la cabinet  trimițându-mi un mesaj pe nr de whatsapp al cabinetului 0744 911 011 sau utilizând formularul de contact de pe site. Te aștept cu drag!

Close Menu