Consiliere psihologică copii

hands g9d3ed306a 1920

Ești îngrijorat pentru copilul tău și nu ești sigur unde să găsești ajutorul potrivit?

Cauți un psiholog pentru copii?

Copilul tău are probleme de adaptare? Simte o frică excesivă atunci cînd se desparte de tine sau de alte persoane de atașament?

Se îngrijorează în legătură cu posibilitatea de a i se întâmpla ceva rău lui sau celor dragi?

Este agresiv față de alți copii sau are dificultăți în a-și face prieteni?

 Poate se ingrijorează excesiv  față de performanța școlară, față de situațiile noi cu care se confruntă, îi este dificil să își controleze preocupările și caută permanent să primească comfort și reasigurări din partea celorlați.

Sau poate copilul tău a înregistrat o scădere bruscă a notelor, este iritabil, se simte trist sau și-a pierdul interesul pentru prieteni și activități, devenind retras și preferând să fie singur.

Te simți epuizat și nu ai idee cum ai putea să îl ajuți sau încotro să te îndrepți? Vrei să îți poți ajuta copilul să se liniștească și să aibă mai multă încredere în abilitățile lui?

Fă primul pas!

Mulți părinți nu au idee unde să apeleze pentru a găsi ajutor

Este un lucru obișnuit ca  părinții să se simtă pierduți atuncă când caută un psiholog pentru copilul lor, mai ales un psiholog pentru copiii în București, unde a găsi un specialist bun este copleșitor și epuizant. Deși este important să cauți un psiholog cu formarea potrivită și cu experiență, este esențial să găsești pe cineva cu care copilul tău să se simtă confortabil.

Cum îmi pregătesc copilul pentru ședintele la psiholog?

Este necesar să îi explici copilului tău că vine la consiliere psihologică pentru a fi ajutat să rezolve o problemă care îl deranjează pe el sau pe alții. Este important să îl asiguri pe copil că dacă are o dificultate nu înseamnă că este rău sau slab. Normalizează-i trăirile subliniind că toți oamenii, mici și mari, au din când în când probleme.

Copilul tău poate să își depășească dificultățile

Consilierea psihologică pentru copii poate fi extrem de eficientă pentru a-i ajuta să se exprime în moduri mai sănătoase. Copilul va învăța să privească orice situație din perspective noi, să se accepte pe sine și pe ceilalți, să aibă mai multă încredere în sine și va deveni echilibrat emoțional.

Cum te pot ajuta eu ca psiholog pentru copii?

Primul pas va fi să creez un spațiu sigur în care copilul să își exprime trăirile fără teama de a fi judecat. Voi face o evaluare a stării emoționale și voi stabili un plan de intervenție, folosind o varietate de tehnici validate științific, care să îi faciliteze dezoltarea.

Întrucât copiii cunosc și înteleg lumea la nivel mai mult experențial decat cognitiv, ei folosesc cel mai adesea metofore în loc de limbaj direct. Acest lucru se datorează incompletei dezvoltări a cortexului prefrontal-partea din creier responsabilă cu gândirea rațională.

Așadar, pentru că cei mici se exprimă de obicei în moduri non-verbale, vom juca diferite jocuri  ca mijloc de a înțelege ce se petrece în lumea interioară a copilului tău, pentru a putea să îl ajut să își exprime trăirile și să să proceseze evenimentele din trecut.

Fă primul pas

Pentru a putea obține o programare la cabinet poți să mă suni sau să îmi scrii la numarul de whatsapp al cabinetului 0756285235 sau poti completa formularul de la sectiunea Contact.Răspund tuturor solcitărilor ăn decurs de 48 h.

Close Menu